Szedres-vaníliás piskóta recept
40 perc
A Szedres-vaníliás piskóta hozzávalói:
Tészta:
6 egész tojás
20 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
Krém:
1 liter tej
5 púpozott evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
3 egész tojás
5 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
A Szedres-vaníliás piskóta elkészítési módja:
A tésztához hagyományos módon piskótát készítek: a tojásokat szétválasztom, külön edénybe a sárgáját, külön a fehérjét. A sárgákat a cukorral kézi mixerrel fehéredésig verem. A fehérjét cukor nélkül kemény habbá verem, majd összekeverem a sárgájával. A lisztben elkevert sütőport apránként hozzákeverem, óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. A tepsibe sütőpapírt terítek, bele öntöm a tésztát, picit megrázogatom, hogy egyenletes legyen, majd 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöm. Nyitogatni a sütő ajtaját nem szabad, mert összeesik. A krémhez a tejet, lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük. (Úgy lehet csomómentesen összekeverni, mint ha palacsintatésztát készítenénk: először a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd lassan hozzáönteni a tejet, és a tojást, közben mindig simára keverni). Majd folyamatos kevergetés mellett felfőzzük. Mikor kész, belekeverjük a vajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és a kihűlt pudinghoz keverjük. Ezt a krémet kenjük a kihűlt piskóta tetejére. Kettévágott szeder darabokat szórunk rá és mehet be a hűtőbe, ha megdermedt, szeletelhető.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bogancs71, 2011. júl. 17. 20:40
A szedres-vaníliás piskóta elkészítési módja és hozzávalói.