Anyu-féle kelkáposzta főzelék recept
Az Anyu-féle kelkáposzta főzelék hozzávalói:fél fej kelkáposzta metélve (ujjnyi vastag kb)
4 szem közepes krumpli kockára vágva
só
bors
kömény (őrölt)
2-3 duci gerezd fokhagyma
olaj
2 ek liszt
pirospaprika
majoranna
Az Anyu-féle kelkáposzta főzelék elkészítési módja:
Felteszem főni a kelkáposztát a krumplival annyi vízben, hogy éppen ellepje, teszek bele sót, borsot, őrölt köményt, fokhagymát (zúzva), és fedő alatt párolom. Ha majdnem puha, akkor berántom: Zsemleszínű rántáshoz, miután levettem a tűzről, rakok kevés pirospaprikát, majd kevés hideg vízzel gyors kevergetés közben felengedem, és hozzáteszem a kelkáposztához. Kevergetve összeforralom.
Esetleg lehet bele rakni majorannát, nem fontos.
A majoranna is, mint a kömény gátolja a puffadást.
Anyukám picit össze szokta a végén krumplinyomóval törni a krumplit, hogy ne legyen benne annyira sok az egész kocka krumpli.
De maradjon benne egész kocka is.
Állítólag finom bundáskenyérrel is, de én kihagynám :)
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2011. jún. 16. 10:59
Az anyu-féle kelkáposzta főzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.