Szegfűszeges husi recept
45 perc
A Szegfűszeges husi hozzávalói:
6-8 szeletke disznóhús,
5-6 nagyobb fej vöröshagyma,
egy csomag egész szegfűszeg,
olaj,
só
A Szegfűszeges husi elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítom a héjuktól, a szegfűszegekkel alaposan megtelítem - beleszurkálok egy csomót. A nagyobbik vágási felületnél kihagyom, hogy stabilan üljön majd. Kevés olajat teszek egy lefedhető serpenyőbe/lábosba, ami elég magas ahhoz, hogy a hagymák is beleférjenek kényelmesen. Az olajat megforrósítom, a husikat közben besózom, és egy picit sütöm őket. Kevés vizet töltök hozzá, és belehelyezem a husik közé a kidekorált hagymákat. Párolom, míg a husik puhák lesznek.
Nagyon kellemes ízű étel, de epeproblémások kerüljék.
A hagymákba könnyebb a szegfűszeget beleszúrni, ha előtte késsel vagy fogpiszkálóval előszúrunk. Garantált sikerélmény, egy "szeg" sem fog eltörni.
Ha marad lé a hús alatt, itt is besűríthetjük fehérbor vagy/és tejszín hozzáadásával.
Köretként rízs illik hozzá.
Lehet készíteni pulykából, vagy csirkéből is, csak nekem valamiért disznóból jobban ízlik - marhahúst meg nem eszem...
Receptjeimnél az adagok ált. 1-2 max. 3 nagyon kis étkű főre szólnak.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 984ff08d0b, 2006. dec. 21. 07:38
A szegfűszeges husi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.