Almás rakott csirkemell recept
Az Almás rakott csirkemell hozzávalói:csirkemell
20 dkg bacon
2-3 db alma
20 dkg füstölt sajt
szerecsendió
1 dl tej
kevés liszt
2-3 gerezd fokhagyma
Az Almás rakott csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk, majd egy órára fokhagymás tejbe áztatjuk. Közben a bacon szalonna felével egy tepsit kibélelünk, majd rátesszük a tejtől lecsöpögtetett és lisztben megforgatott csirkemelleket. Lereszeljük az almát, és a hús tetejére simítjuk, majd befedjük az egészet először füstölt sajttal(lehet reszelve vagy lapokra vágva)majd a szerecsendióval és pici delikáttal kikevert tejföllel. Végül befedjük az egészet a maradék szalonnával, és először lefóliázva, majd fedő nélkül megsütjük.
Krumplipürével az igazi
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. okt. 1. 09:35
Az almás rakott csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.