Aszaltszilvás almaleves habgaluskával recept
Az Aszaltszilvás almaleves habgaluskával hozzávalói:4 db alma
8 szem aszalt szilva
3 evőkanál cukor
reszelt citromhéj
1/2 teáskanál fahéj
őrölt szegfűszeg
A habhoz:
2db tojásfehérje
1 evőkanál kristálycukor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
kis liszt és tejföl
Az Aszaltszilvás almaleves habgaluskával elkészítési módja:
A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben feltesszük főni.Tejfölből és lisztből habarást készítünk,amit a fözőlével simára keverünk és a leveshez öntjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és fahéjjal.A habból galuskákat formázunk,és cukros vízben kifőzzük őket, majd a leves tetejére szedve tálaljuk.
Én az egyszerűség és praktikum kedvéért mézeskalács fűszerkeveréket használok hozzá, abból kerül a habgaluskákba is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. szept. 28. 18:19
Az aszaltszilvás almaleves habgaluskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.