Almaleves habgaluskával recept


4 alma
8 szem aszalt szilva
3 evőkanál cukor
reszelt citromhéj
1/2 teáskanál fahéj
őrölt szegfűszeg
2db tojásfehérje
1 evőkanál kristálycukor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
kis liszt és tejföl
Az Almaleves habgaluskával elkészítési módja:
A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben feltesszük főni.Tejfölből és lisztből habarást készítünk,amit a fözőlével simára keverünk és a leveshez öntjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és fahéjjal.A habból galuskákat formázunk,és cukros vízben kifőzzük őket.
Leginkább hidegen finom.Hűtöben tároljuk.Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Vikoka18, 2007. jún. 21. 14:45
Az almaleves habgaluskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.