Tengerész piskóta recept
A Tengerész piskóta hozzávalói:-9 tojás
-6ek.víz
-1csomag vaníliás puding
-35dkg porcukor
-15dkg liszt
-baracklekvár
-babapiskóta
-rumaroma
-kevés feketekávé
-3dl tej
-20dkg margarin
-20dkg kristálycukor
A Tengerész piskóta elkészítési módja:
Tészta:Vizes piskótát készítünk,6 tojásból,15dkg porcukorból,15dkg lisztből,6 ek vízből.A tojások sárgáját vízzel és porcukorral habosra verjük,hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,majd a fehérjéből kevert kemény habot.Óvatosan össze ne törjük!A tésztát közepes lángon 15 percig süssük,majd hagyjuk kihűlni.Kenjük meg baracklekvárral,majd egy sor rumos kávéba áztatott babapiskótát rétegezzünk rá. Krém:1 csomag vaníliás pudingot,3 tojássárgájával,3dl tejjel felfőzzük,majd hagyjuk kihűlni.20dkg margarint,20dkg porcukorral habosra keverünk,és adjuk hozzá a pudingos masszához,majd simítsuk a babapiskótás rétegre. Máz:3 tojásfehérjét 20 dkg kristálycukorral gőz felett verjünk habosra,simítsuk rá a tésztára,vagy verjünk fel 2 dl tejszínt és azt simítsuk a tésztára.A tetejére még egy kis tortadarát is szórhatunk.
Nehéznek tűnik,de nem az,és megéri megcsinálni,mert nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Vikoka18, 2010. febr. 11. 12:04
A tengerész piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.