Barackos krémes 1. recept
A Barackos krémes 1. hozzávalói:6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál étolaj
fél csomag sütőpor
10 darab őszibarack
2 vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg vaj vagy sütőmargarin
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
citromlé
1 tábla tortabevonó
A Barackos krémes 1. elkészítési módja:
A sütőformát kibéleljük alufóliával, majd megkenjük étolajjal, a felezett, kimagozott barackokkal kirakjuk. 6 tojássárgát a kristálycukorral, étolajjal, pár csepp citromlével habosra keverünk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját. Fele masszát rácsurgatjuk a barackokra, a maradékot elkeverjük a kakaóporral így öntjük a sárga masszára, majd megsütjük. A sütőből kivéve tálcára borítjuk, lehúzzuk a fóliát. A tejjel elkevert pudingporokat sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat vagy sütőmargarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, pár csepp citromlével kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt pudingot és rásimítjuk a tésztára. Gőz felett felolvasztott csokoládéval bevonjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. febr. 22. 21:01
A barackos krémes 1. elkészítési módja és hozzávalói.