Kis adag fánk recept
60 perc
A Kis adag fánk hozzávalói:
25dkg liszt
1 tojás sárgája
1 ek porcukor
2,5 dkg olvasztott vaj
1,5 dkg élesztő
1,5-2 dl tej
só
egy citrom héja
kevéske rum, de el is hagyható
öntet:
citromlé
porcukor
A Kis adag fánk elkészítési módja:
Élesztőt megfuttatjuk, és a hozzávalókkal összedolgozzuk. Kelesztjük, (vagy előre szaggatva, vagy utólag még egyszer kelesztjük) forró olajban aranybarnára sütjük. Citromléből és porcukorból öntetet készítünk ízlés szerinti cukormennyiséggel.
Citromöntet helyett használhatunk lekvárt, vagy bármilyen öntetet, akár sodót is.
Nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mamcili, 2011. febr. 20. 20:58
A kis adag fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.