Barackos charlotte torta recept
A Barackos charlotte torta hozzávalói:Piskótához
15 dkg liszt
4 db tojás
7,5 dkg cukor
1 csomag sütőpor
25 dkg baracklekvár
Krémhez
50 dkg túró
150 ml natúr joghurt
18 g zselatinpor
7,5 dkg porcukor
450 ml sárgabarackbefőtt
A Barackos charlotte torta elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük 200 fokon. Ha megsült, konyharuhára borítjuk, megkenjük a lekvárral, majd a konyharuha segítségével feltekerjük és hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémet. A zselatint kb. 1 dl langyos vízzel elkeverjük, felforraljuk, majd hűlni hagyjuk és közben gyakran keverjük meg. A barackot lecsöpögtetjük, 10 fél barackot félreteszünk a díszítéshez, a többit kis kockákra vágjuk. A túrót kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a cukrot, a barackot, a befőtt levéből kb. 1 dl-t és a langyos zselatint. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tekercset kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a forma alját és oldalát kibéleljük vele. A krémet a formába simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük, tetejét díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. febr. 21. 19:16
A barackos charlotte torta elkészítési módja és hozzávalói.