Sárgabarackos habos recept
60 perc
A Sárgabarackos habos hozzávalói:
30 dkg liszt
10 dkg porcukorral
csipet só
1 csomag sütőpor
fél citrom leve
20 dkg vaj
2 tojás sárgáját
1 ek tejföl
Tetejére:
2 tojás fehérje
10 dkg cukor
10 dkg darált mogyoró v. dió, v. mandula
sárgabarack v. szilva
A Sárgabarackos habos elkészítési módja:
A lisztet, elkeverjük porcukorral, csipetnyi sóval, majd beleszórjuk a sütőport. A sütőporra rácsöpögtetjük egy fél citrom levét, és hozzá adjuk a vajat. Gyors mozdulatokkal kicsit eldolgozzuk, majd beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és összegyúrjuk a tésztát. Hamar összeáll, nem kell nagyon kidolgozni. (Ha nagyon száraz lenne, adjunk hozzá még bátran tejfölt.) Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára. A tésztát tepsibe egyengetjük, kis peremet is képezve neki, néhány helyen megszurkáljuk, és 180 fokos sütőbe tesszük. Ezalatt a tojás fehérjéket kemény habbá verjük cukorral, majd hozzá forgatjuk a darált mogyorót. Tíz perc után kivesszük a tésztát, sűrűn kirakosgatjuk fél barackokkal, és visszatesszük a sütőbe. Így sütjük addig, amíg a barackok kicsit megroggyannak és a tészta sápadt színt ölt. Ekkor rákenjük a mogyorós habot, és újabb 10-15 perc alatt világos drappra sütjük.
Csak kihűlve vágjuk fel. A tetején lévő habhoz hozzá lehet adni maradék tojásfehérjét is, de akkor egy kicsit meg kell emelni a mogyoró mennyiségét is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2009. aug. 6. 19:42
A sárgabarackos habos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.