Kínai mangós csirke recept
A Kínai mangós csirke hozzávalói:4 főre
60 dkg csirkemellfilé , 2 x 4 cm-es csíkokra vágva
15 dkg fagyasztott zöld ceruzabab, 4 cm-es darabokra vágva
1 csomag újhagyma, 1 cm-es darabokra vágva
2 db érett, de még kemény húsú mangó , lehámozva, vékony lapokra vágva
2 cm friss gyömbér meghámozva, szeletekre vágva
3 gerezd fokhagyma, félbevágva
2 ek osztrigaszósz
2 ek sötét szójaszósz
1/2 citrom leve
2 csapott ek nádcukor
1 ek édes anna, vagy erős pista (ki, hogy szereti)
őrölt színesbors, ízlés szerint
1 csapott ek kukoricakeményítő, 2 dl hideg vízben csomómentesen feloldva
1 tyúkhúsleveskocka, 2 dl forró vízben feloldva
A sütéshez:
1 dl mogyoróolaj
A Kínai mangós csirke elkészítési módja:
1. Készítsük elő a hozzávalókat, hogy legyen minden kéznél. 2. A wokban forrósítsuk fel a mogyoróolajat, dobjuk bele a gyömbérszeleteket, és a fokhagymát, s amikor aranyszínű, szedjük ki belőle. 3. A forró olajon nagy lángon kisütjük a csirkehúst fehéredésig, ha lekap, ne ijedjünk meg, fakanállal kaparjuk fel nyugodtan. 4. Adjuk hozzá az édes annát, forgassuk át egy-két percig, adjuk hozzá a borsot, majd a szójaszószt. 5. Süssük egy percig, adjuk hozzá az Oyster szószt, s süssük további egy percig. 6. Adjuk hozzá a zöldbabot, süssük két percig. 7. Adjuk hozzá a feldarabolt mangót, keverjük össze, süssük egy percig. 8. Ezek után öntsük bele a 2 dl húslevest és a feldarabolt újhagymát, főzzük további két percig. 9. A végén beleöntjük a 2 dl keményítős vizet, felforraljuk, s még egy-két percig főzzük és kész.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2018. ápr. 3. 06:51
A kínai mangós csirke elkészítési módja és hozzávalói.