Epres muffin recept
Az Epres muffin hozzávalói:12 db-hoz:
10 dkg liszt,
6 dkg étkezési keményítő,
2 teáskanál sütőpor,
4 teáskanál instant capuccino por,
2 tojás,
10 dkg vaj,
8 dkg cukor,
7 evőkanál tej.
A krémhez:
25 dkg eper,
20 dkg natúr krémsajt,
1 tk keményítő,
1 cs van cukor,
1 tk kakaó.
Az Epres muffin elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet a keményítővel, a sütőporral és a kávéporral elkeverjük. A tojásokat, a vajat és a cukrot habosra keverjük, a tejjel lazítjuk, és a lisztes keverékhez adjuk. A tésztát kivajazott muffinformákba öntjük, és 15 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni. A krémhez az epret megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A krémsajtba belekeverjük a keményítőt, a van, cukrot, végül apránként az epret. Mind1ik muffin tetejére meghagyjuk 4 szeletet a díszítéshez. A krémet a muffinokra halmozzuk, rátesszük az eperszeleteket, és még 8 percre visszatesszük a sütőbe. Ha kihűlt, a tetejét kakaóporral szórjuk meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. júl. 6. 11:58
Az epres muffin elkészítési módja és hozzávalói.