Epres muffin recept

Az Epres muffin hozzávalói:
12 db-hoz:
10 dkg liszt,
6 dkg étkezési keményítő,
2 teáskanál sütőpor,
4 teáskanál instant capuccino por,
2 tojás,
10 dkg vaj,
8 dkg cukor,
7 evőkanál tej.

A krémhez:
25 dkg eper,
20 dkg natúr krémsajt,
1 tk keményítő,
1 cs van cukor,
1 tk kakaó.


Az Epres muffin elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet a keményítővel, a sütőporral és a kávéporral elkeverjük. A tojásokat, a vajat és a cukrot habosra keverjük, a tejjel lazítjuk, és a lisztes keverékhez adjuk. A tésztát kivajazott muffinformákba öntjük, és 15 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni. A krémhez az epret megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A krémsajtba belekeverjük a keményítőt, a van, cukrot, végül apránként az epret. Mind1ik muffin tetejére meghagyjuk 4 szeletet a díszítéshez. A krémet a muffinokra halmozzuk, rátesszük az eperszeleteket, és még 8 percre visszatesszük a sütőbe. Ha kihűlt, a tetejét kakaóporral szórjuk meg.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres muffin elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook