Almás-fahéjas kuglóf recept

15 dkg margarin
15 dkg cukor
4 db tojás
40 dkg liszt
8 dkg étkezési keményítő
½ csomag sütőpor
½ teáskanál fahéj
20 dkg alma
Az Almás-fahéjas kuglóf elkészítési módja:
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és lereszeljük. A margarint a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük a masszához. A lisztet tálba szitáljuk, és összekverjük az étkezési keményítővel, a sütőporral és a fahéjjal. Kanalanként dolgozzuk a tojásos tésztához. A reszelt almát is a tésztához adjuk és jól átkeverjük. A tésztát kivajazott kuglófformába töltjük és 180°-ra előmelegített sütőben kb. 1 órán át (tűpróbáig) sütjük. A süteményt rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni. A tetejét meghintjük porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jan. 28. 15:16
Az almás-fahéjas kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.