Bolondos gomba recept
A Bolondos gomba hozzávalói:8 db fõtt tojás,
20 dkg natúr krémsajt,
só,
õrölt bors,
1 kiskanál mustár,
csipetnyi porcukor,
4 db közepes paradicsom,
3-4 dkg vaj,
A díszítéshez petrezselyem.
A Bolondos gomba elkészítési módja:
A fõtt tojások aljából vékonyabb, a tetejükbõl egy vastagabb lapot levágunk. A vékonyabb azért kell, hogy a tálon megüljenek, a vastagabb pedig azért, hogy belsejüket kikaparhassuk. A fõtt tojássárgáját áttörjük, a krémsajttal simára keverjük, sóval, borssal, porcukorral és mustárral pikánsra ízesítjük. A paradicsomokat félbevágjuk, magjait kikaparjuk, és minden töltött tojásra borítunk egyet. A vajat habosra keverjük, majd egy kés hegyével apró pöttyöket teszünk a paradicsomkalapok tetejére. Tálra rakjuk, petrezselyemlevéllel díszítjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jan. 26. 15:00
A bolondos gomba elkészítési módja és hozzávalói.