Erdei szeletek recept
Az Erdei szeletek hozzávalói:1,5 kg vaddisznóhús(ha van, akkor malac, vagy süldő combhús)
só,
Őrölt bors
2 kk fenyőmag (kk=kávéskanál)
2 kk rozmaring
2 kk fűszerkeverék (negyed-negyed kk mustármag, kömény, lestyán, fokhagymagranulátum és pirospaprika keveréke)
2 dl olaj
Kaprimártás
1 fiola kapribogyó, 3 dl sűrű tejföl, 3 tojássárga, 1 csokor snidling, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint
Az Erdei szeletek elkészítési módja:
A húsról lehúzzuk a bőrét, majd megszórjuk a fűszerekkel és fenyőmaggal. Sütőbe tesszük, és olajjal többször meglocsolva megsütjük. Felszeletelve tálaljuk, kaprimártással és zsemlegombóccal. Kaprimártás A tejfölbe belekeverjük a nyers tojássárgáját, és gőzön, állandó keverés közben sűrűre főzzük. Ezután hozzáadjuk a kapribogyó levét, az összevagdalt bogyót, a finomra metélt snidlinget és a szétzúzott fokhagymát. Simára keverve a hűtőszekrényben tartjuk tálalásig.
Száraz, gyümölcsös fehérbor illik hozzá.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2009. jan. 15. 17:20
Az erdei szeletek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.