Baconben sült csirkemell citromos töltelékkel recept
A Baconben sült csirkemell citromos töltelékkel hozzávalói:1 kg csirkemell (csontos, lehetőleg bőrrel együtt)
olívaolaj
8 szelet bacon
3 ág friss rozmaring
1 közepes vöröshagyma
3 egész fej fokhagyma
1 citrom
A töltelékhez:
4 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3, 5 dkg fenyőmag
6 dkg reszelt parmezán sajt
6 szelet bacon
20 dkg ciabatta vagy kenyér felkockázva
3 evőkanál aprított petrezselyem
1 evőkanál aprított rozmaring
1 citrom reszelt héja
2 tojás
só
bors
A Baconben sült csirkemell citromos töltelékkel elkészítési módja:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Tiszítsuk meg a csirkemellet, töröljük szárazra egy papírtörlővel. Kevés olívaolajjal kenjük be a húst minden oldalán, sózzuk, borsozzuk alaposan. A hús bőrös tetejét borítsuk be a baconszeletekkel, a szeletek minimálisan fedjék egymást is, és hajtsjuk be őket alul. A szeletek közzé tűzzünk kis rozmaringhajtásokat, majd a tetejét borsozzuk. A hagymát vágjuk cikkekre, tegyük a tepsibe, a helyezzük a tetejére a csirkét. Lazán fedjük be alufóliával, és süssük kb. 45 percig. Közben a töltelékhez az aprított hagymát és fokhagymát pirítsuk aranybarnára kevés olívaolajon. A megsült hagymákat a serpenyő szélére húzva közepén kb. 1 perc alatt pirítsuk meg a fenyőmagokat. A tűzről levéve tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a töltelék többi alapanyagát, ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint, és alaposan dolgozzuk össze.Formázzunk a masszából gombócokat. A húst vegyünk ki a sütőből, növeljük a sütő hőfokát 200 fokra. Az alufóliát levéve tegyük a csirke köré a félbevágott fokhagymafejeket és a gerezdekre vágott citromot, valamint a töltelék-gombócokat. Helyezzük vissza a tepsit a sütőbe 30 percre.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. dec. 5. 12:53
A baconben sült csirkemell citromos töltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.