Paprikás szegedi módra recept
A Paprikás szegedi módra hozzávalói:40dk disznó
lapocka
csont nélküli hús
60dk fiatal marhahús (nyak) cs.n.
25-30dk vöröshagyma
1dr édes húsos zöldpaprika
meg erős is
(ha szeretjük)
egy sárgarépa
és zöldség
petrezselyem
zeller zöldje
2 paradicsom
2kk só
pirospaprika
fehér darált bors
darált köménymag
1ek Füszerkeverék vegeta
2dr gerezd fokhagyma
A Paprikás szegedi módra elkészítési módja:
A hagymát, a zöld paprikát, zeller, zöldségzöldjét összevagdaljuk apróra. A sárgarépát, zöldséget lereszeljük apróra. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, hogy meghámozzuk, úgy vagdaljuk össze. Ezt beletesszük egy edénybe a fűszerekkel együtt, kivéve a húst és a pirospaprikát. Jól összekeverjük. Hagyjuk állni pár órát, de lehet egy napot is. A bográcsost kikenjük vékonyan zsírral, az aljára teszünk csontot, majd teszünk egy sor keveréket, egy sor szép kockára vagdalt, vízbe beáztatott, nem kinyomkodott húst, majd keverék, így sorba. Utoljára a keverék jön. Nem öntünk rá vizet, csak azt az edényt, amiben a keverék volt kiöblítjük kevés vízzel és ráöntjük. Feltesszük a tűzre és keverés nélkül, csak forgatjuk úgy keverjük, meg nyomkodjuk, hogy ne égjen le. Mikor a hús félig kész, rátesszük az összevagdalt krumplit, annyi vizet teszünk hozzá, hogy ellepje, beletesszük a pirospaprikát és tovább főzzük, még kész nem lesz. Továbbra sem szabad keverni, csak forgatni. Az adagot emeljük, ahány vendég van, egy személyre jön 25-30 dkg hús. Lehet csak marhahúsból is. Ki lehet hagyni a krumplit is. Utólag lehet sózni is. A hús ne legyen zsíros, ha nem szeretjük.
Különösebb megjegyzés nincs, jó étvágyat hozzá. Ez nem diétás.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kukli, 2008. máj. 22. 16:13
A paprikás szegedi módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.