Kacsamáj lilakáposzta ágyon recept

1 fej lila káposzta
1 fakanálnyi zsír vagy néhány ek. olaj
pici víz
só, édesítő vagy cukor,köménymag, ecet,
50 dkg kacsamáj+zsír a sütéshez
morzsolt kakukkfű
só, bors
A Kacsamáj lilakáposzta ágyon elkészítési módja:
Először a káposztát készítem el. Kevés zsiradékon megpárolom a leszelt káposztát, közben megsózom és édesítem cukorral vagy édesítővel. Köménymag is kell hozzá, feltétlenül! Fedő alatt pici víz hozzáadásával puhára főzöm. A főzés befejezése előtt ecettel ízesítem, ízlés szerint. A májat megszabadítom a hártyáitól és vastagabb ereitől, kockákra vágom és megszórom morzsolt kakukkfűvel, rövid ideig hagyom állni, majd felforrósított zsírban 5 perc alatt folyamatos kavargatás mellett megsütöm.Sózom, borsozom. Tányérra teszem a káposztát,rá a májat és jóétvágyat kívánok hozzá.
Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." c. naplóm 225. bejegyzésében.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2012. ápr. 29. 17:53
A kacsamáj lilakáposzta ágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.