Rakott kelkáposzta egyszerűen recept
70 perc
A Rakott kelkáposzta egyszerűen hozzávalói:
1,5 kg kelkáposzta
70 dkg darált sertéstarja (vagy lapocka)
20 dkg rizs
7 dl tejföl
20 dkg vöröshagyma
só
1 kiskanál őrölt fekete bors
1 kiskanál köménymag
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 fakanálnyi mangalicazsír.
A Rakott kelkáposzta egyszerűen elkészítési módja:
A kelkáposztát félbe vágjuk, a torzsát kivesszük, és enyhén sós vízben 10-15 percig főzzük. A rizst a szokott módon megpároljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A felhevített mangalicazsírra szórjuk a köménymagot, majd megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a darált húst, sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk az őrölt paprikával, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A végén megborsozzuk, és összekeverjük a megpárol rizzsel. A tepsi aljára tesszük a kelkáposzta felét, ráterítjük a tölteléket. Befedjük a maradék káposztával, és meglocsoljuk a tejföllel. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Egyszerű, gyors és olcsó
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. máj. 27. 06:13
A rakott kelkáposzta egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.