Kapormártás egyszerűen recept


2 nagy csokor friss kapor
4 dl tejszín
fél dl édes fehérbor
5 dkg vaj
só
őrölt fekete bors
reszelt szerecsendió
1 db citrom reszelt héja
fél citrom leve.
A Kapormártás egyszerűen elkészítési módja:
A vajat elolvasztjuk és megfuttatjuk rajta az apróra vágott kaprot friss kaprot. Tejszínnel felöntjük, összeforrósítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, és a végén a bort is. Jól átkeverjük, közben pár percig főzzük, de csak addig, amíg besűrűsödik. Ekkor ízlés szerint még tovább fűszerezhető. Ha kész, különféle húsokhoz, gombához és burgonyához is kínálhatjuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. máj. 21. 08:57
A kapormártás egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.