Tavaszi borsóleves recept


50 dkg zöldborsó
3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöldje apróra vágva
mangalicazsír
1 evőkanál liszt
1 evőkanál őrölt kalocsai fűszerpaprika
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors és ételízesítő.
A Tavaszi borsóleves elkészítési módja:
A zsíron megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd a liszttel együtt pirítjuk, amíg az egy kis színt kap. Hozzáadjuk az őrölt paprikát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levet kívánunk a levesben. Beletesszük a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, a borsót, majd sózzuk, borsozzuk és ételízesítővel is megszórjuk (van aki egy kevés cukrot is tesz bele). A levet felforraljuk, majd közepes tűzön készre főzzük a levest. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Főzhetünk bele csipetkét, grízgaluskát, vagy eperlevél tésztát is.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. máj. 22. 15:58
A tavaszi borsóleves elkészítési módja és hozzávalói.