Tavaszi zöldségragu bográcsban recept
A Tavaszi zöldségragu bográcsban hozzávalói:2 fej vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyemgyökér
20 dkg karfiol
10 dkg zöldborsó
1 csomó petrezselyemzöldje
2 doboz vagdalthús konzerv
10 dkg vaj vagy olaj
1 mokkáskanálnyi őrölt bors
15 dkg paradicsom
A Tavaszi zöldségragu bográcsban elkészítési módja:
A bográcsban az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, petrezselymet, zöldborsót. Sózzuk, 15 percig együtt pároljuk. Ekkor beletesszük a rózsáira szedett karfiolt, a cikkekre vágott paradicsomot, végül a kockára vágott vagdalthúst. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ha már a karfiol is megpuhult, levesszük a tűzről és tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. máj. 30. 17:57
A tavaszi zöldségragu bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.