Bárányszelet majoránnás mártással recept
A Bárányszelet majoránnás mártással hozzávalói:1 kg bárányhús
2 kanál zsiradék (az eredeti recept sertészsírt használ, ha tradicionálisak akarunk lenni, vegyünk mangalica zsírt)
1 kis fej vöröshagyma
1 csomag vegyes zöldség + 1 nagyobb fehérrépa,
1 kanál liszt
só
majoránna
A Bárányszelet majoránnás mártással elkészítési módja:
A megmosott és felszeletelt húst újra megmossuk, lobogó vízben leforrázzuk, majd több vízben ismét megmossuk. Így a minimális faggyúízt is elvesszük. A zöldséget apróra vágjuk. A lábosba beletesszük a felszeletelt húst a zöldséggel, megsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, a fedőt levesszük, és a maradék vizet elpárologtatva, zsírjára pirítjuk. A hússzeleteket és a zöldséget kivesszük egy tányérra, a megmaradt zsiradékkal és a liszttel barna rántást készítünk. Vízzel feleresztve mártás sűrűségűre keverjük, ízlés szerinti mennyiséggel majoránnával ízesítjük, illetve sózzuk. Visszatesszük a húst és a zöldséget, és összerottyantjuk. Köretként egyszerű, sós vízben főzött, cikkekre vágott burgonya illik hozzá a legjobban, s persze egy pohár finom, könnyű vörösbor.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. máj. 28. 17:55
A bárányszelet majoránnás mártással elkészítési módja és hozzávalói.