Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Epres kevert tészta recept

Epres kevert tészta recept

Az Epres kevert tészta hozzávalói:
2 egész tojás
10 dkg vaj
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
2 csomag sütőpor
kb. fél kiló friss eper


Az Epres kevert tészta elkészítési módja:
A vajat a két egész tojással és a cukorral kézi mixerrel habosra kikeverjük. A lisztet összevegyítjük a sütőporral. Az alap masszához fokozatosan adagolva a lisztet és a tejet összekeverjük a tésztát. Egy közepes tepsit kivajazunk, kilisztezünk és beleöntjük a masszát, egyenletes eloszlásban. Tetejét megszórjuk az egész, vagy nagyobb szemek esetén feldarabolt eperrel. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s kb. 30-40 percig sütjük. Közepébe kést vagy villát szúrva ellenőrizzük hogy átsült-e. (Ha már nem tapad fel nyers tészta, akkor igen.) Ha kell, akkor még 5-10 percig süthetjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva tálra tesszük, tetejét kicsit megszórjuk porcukorral. Egész nyáron át készíthetjük az éppen aktuális friss gyümölccsel. Különösen finom még meggyel és sárgabarackkal, amiket persze ki kell magozni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az epres kevert tészta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook