Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Citromos-túrós dinnyetorta recept

Citromos-túrós dinnyetorta recept

A Citromos-túrós dinnyetorta hozzávalói:
A tésztához

4 db tojás
30 dkg cukor
10 ek víz
10 dkg dió
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 db citrom

A krémhez

50 dkg túró
2 tasak vaníliás pudingpor
8 dl tej
20 dkg cukor
2 csapott ek liszt
2 db citrom
20 dkg margarin
4 kávéskanál ételfesték
2 ek fehér tortadara


A Citromos-túrós dinnyetorta elkészítési módja:
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk kanalanként a vizet, diót, lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, citrom reszelt héját és a tojások felvert kemény habját. Gyengén összekeverjük, és margarinnal kikent tortaformába öntjük, lassú tűzön tűpróbáig sütjük. Krémhez a vaníliás pudingba belekeverjük a cukrot, a lisztet és 8 dl tejet, csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Még melegen belereszeljük a 2 db citrom héját. Amikor kihűlt, belekeverjük a túrót, a margarint és a citromok levét. A kihűlt tortalapot kettévágjuk, és megkenjük a krém felével. A krém másik felét kettévesszük. Az egyik felébe zöld, a másik felébe piros ételszínezőt teszünk. A zöld krémmel bevonjuk körbe a tortát, a piros krémmel a tetejét. Tortadarával megszórjuk a tetejét.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A citromos-túrós dinnyetorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook