Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kapros gombaleves mikróban készítve recept

Kapros gombaleves mikróban készítve recept

A Kapros gombaleves mikróban készítve hozzávalói:
1 evőkanál margarin
1 kicsi hagyma (8 dkg), aprítva
25 dkg szeletelt gomba (lehetőleg csiperke)
fehérbors
1 húsleveskocka
1 evőkanál liszt
1 csokor kapor, aprítva
2 dl hideg, 5 dl liter meleg víz
1 dl tejföl


A Kapros gombaleves mikróban készítve elkészítési módja:
Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak. A margarint 2 literes edényben, fedetlenül, 1,5 perc alatt megolvasztjuk. Belekeverjük a hagymát. Fedetlenül 3 percig pároljuk. A hagymához adjuk a gombát, borsot és a húsleveskockát. Szorosan lefedve 10 percig főzzük. A lisztet elkeverjük 2 dl hideg vízzel, és a gombához szűrjük. 2 percig főzzük, majd alaposan megkeverjük, és 2 percre újra a sütőbe tesszük. A gombához adjuk a kapor 1/4-ed részét és az 5 dl meleg vizet. 5 percig főzzük. Tálaláskor beleszórjuk a maradék kaprot, tejföllel ízesítjük.

Arab étel, jellegzetességét a friss kapor zamata és illata adja.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kapros gombaleves mikróban készítve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook