Meggyes-málnás-ribizlis gyümölcsleves recept
30 perc
A Meggyes-málnás-ribizlis gyümölcsleves hozzávalói:
30 dkg meggy (kimagozva)
20 dkg málna
20 dkg ribizli
5 dl almalé
cukor (ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
2 dl habtejszín
A díszítéshez:
2 dl habtejszín
1 evőkanál mák
A Meggyes-málnás-ribizlis gyümölcsleves elkészítési módja:
1. A meggyet kimagozzuk, megszórjuk cukorral, pár óráig állni hagyjuk (de érdemes már akár előző nap lecukrozni), majd lecsepegtetjük, és a felét félretesszük. 2. A maradék meggyhez hozzáadjuk a málnát és a ribizlit, majd felöntjük az almalével, és leturmixoljuk. Leszűrjük, átpasszírozzuk egy szitán, hogy az apró magok ne kerüljenek a levesbe. Miután átpasszíroztuk, ízlés szerint megcukrozzuk (mézzel is ízesíthetjük), és megszórjuk a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Hozzáöntjük a tejszínt, majd alaposan összekeverjük, és hozzáadjuk a félretett meggyet. Az egészet a hűtőbe tesszük, hogy tálalás előtt kellően lehűljön. 3. A mákot egy teflon serpenyőbe szórjuk, majd állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük (amikor pattogni kezd, rögtön levesszük a tűzről, és áttesszük egy tányérba, nehogy megégjen). A habtejszínt kemény habbá verjük, és a mákkal együtt a leveshez kínáljuk.
Tálaláskor szedjük a hideg gyümölcslevest tányérba, majd helyezzük rá a felvert tejszínhabot, és szórjuk meg a pörkölt mákkal.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. máj. 17. 14:23
A meggyes-málnás-ribizlis gyümölcsleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.