Katalán zöldségleves recept
A Katalán zöldségleves hozzávalói:8 szelet rozskenyér,
fél fejes káposzta,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
2 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyem,
olaj,
só,
bors,
ételízesítő
A Katalán zöldségleves elkészítési módja:
Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd a csíkokra metélt fejes káposztát és az ugyancsak csíkokra vágott zöldpaprikát is. Sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt 15 percig pároljuk. Vágott petrezselyemmel megszórjuk, majd felöntjük 8 dl forró vízzel. Ételízesítőt adunk hozzá és további 15 percig főzzük. Tűzálló tálba lerakunk egy réteg kenyérszeletet, beborítjuk a zöldségek felével. Újabb réteg kenyér és zöldség következik. Rámerjük a levest és addig főzzük, amíg egészen sűrű nem lesz.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. máj. 15. 08:58
A katalán zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.