Omlós csokoládés falatkák recept
60 perc
Az Omlós csokoládés falatkák hozzávalói:
15 dkg rétesliszt
10 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 teáskanál finomra reszelt citromhéj
1 teáskanál vanília kivonat
10 dkg étcsokoládé (legalább 50 %-os kakaótartalommal)
2 dkg vaj
Az Omlós csokoládés falatkák elkészítési módja:
A puha vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom a vanília kivonatot, a citromhéjat és a tojás sárgáját, alaposan elkeverem, majd beleszitálom a lisztet. A szinte krémszerű tésztát vékony, csillagcsőrű habzsákba töltöm. Sütőpapírral fedett tepsire kb. 4 cm hosszú csíkokat formálok úgy, hogy 2-2 vékony csíkot ívesen összezárok, majd kb. 1,5-2 cm-nyi helyet hagyva mellettük újabb hosszúkás falatkákat formálok. 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világosra sütöm. Néhány percet a tepsiben hagyom, mert a tészta ilyenkor nagyon törékeny, majd rácson hagyom kihűlni. Gőz felett felolvasztom a csokoládét, a végén hozzáadom a vajat. A már kihűlt omlós falatokat gazdagon megmártom a csokoládéban. Villával barázdákat húzok a csokoládéba. Szobahőmérsékleten hagyom megszilárdulni. Tálalom, vagy jól záródó fémdobozba teszem.
Több sor is nyugodtan egymásra helyezhető, a rétegeket uzsonnapapírral (zsírpapírral) választom el egymástól.
Akár 1 hétig is őrzik frissességüket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2017. máj. 15. 18:24
Az omlós csokoládés falatkák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.