Zsúr-kuglóf 1941-ből recept
A Zsúr-kuglóf 1941-ből hozzávalói:8 dkg vaj
4 dkg cukor
csipetnyi só
5 tojás sárgája
2 dl tej
1 1/2 dkg élesztő
25 dkg liszt
mazsola
kandírozott narancs
-"- lime
a forma kikenéséhez vaj,morzsa
a kisült kuglóf megszórásához vaníliás porcukor
A Zsúr-kuglóf 1941-ből elkészítési módja:
8 dkg vajat, 4 dkg cukrot, csipetnyi sót, 5 tojás sárgájával habosra keverünk. 2 dl langyos tejben elkeverünk 1 1/2 dkg élesztőt, majd hozzávegyítünk 25 dkg lisztet. Fakanállal jól kidolgozzuk, + egy marék mazsolát teszünk bele a végén /én még egy evőkanálnyi kandírozott narancsot + szintén ennyi kandírozott lime-t is adtam hozzá/. Vajjal kikent, morzsával meghintett kuglófformát félig megtöltünk vele és kelni hagyjuk. Ha a forma tele lett, kisütjük. A formában hagytam kihűlni, majd rácsra borítottam, ott vaníliás porcukorral megszórtam. Az én formám kb. 2 literes, ebbe éppen elég volt ez a mennyiség.
Fotó megtekinthető a "Sütéseim-főzéseim sk." naplóm 43. bejegyzésében.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2012. jan. 9. 20:32
A zsúr-kuglóf 1941-ből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.