Céklafőzelékem recept
A Céklafőzelékem hozzávalói:olaj
köménymag
hagyma
cékla
cukor
só
ecet
tejföl
liszt
víz
A Céklafőzelékem elkészítési módja:
Köménymagot pirítok kevés zsiradékon. Apróra vágott hagymát teszek hozzá, és megdinsztelem. A nagylyukú reszelőn lereszelek egy fej meghámozott nyers céklát, kissé összesütöm a hagymával, majd kevés vízzel felengedem, puhára főzöm. Ízlés szerint lehet ízesíteni cukorral, sóval, ecettel. Tejfölös habarással sűrítem. Bundáskenyeret sütöttem mellé.
Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." c. naplóm 34. bejegyzésében.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2012. jan. 7. 13:58
A céklafőzelékem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.