Tejszínes cukkini főzelék recept





kb 1kg cukkini
1 lila hagyma
1 közepes krumpli
1 dl 10%-os főző tejszín
kapor
esetleg 1 kanál tk liszt
só
A Tejszínes cukkini főzelék elkészítési módja:
A krumlit megpucolom, felkockázom, felteszem egy kicsi edényben főni, ha megfőtt, összetöröm jó alaposan villával. A cukinit lereszelem, hozzáadom a lila hagymát, annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, sózom, kaprot rakok bele. Miután puhára főtt, beleteszem a krumplit és a tejszínt. Megvárom, még felforr és kész!
A cukinit én nagy lyukú sajtreszelővel reszelem le.
Ha túl híg lenne, lehet hozzá tenni egy kanál tk lisztet.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: mamiii, 2011. okt. 8. 13:51
A tejszínes cukkini főzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.