Tejfölös krumpli főzelék recept
A Tejfölös krumpli főzelék hozzávalói:1 kg krumpli
fél hagyma (elhagyható)
pirospaprika (elhagyható)
só
bors
babérlevél
majoránna
ecet
liszt
2 dl tejföl
A Tejfölös krumpli főzelék elkészítési módja:
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockárva vagy nagyobb hasábokra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a babérleveleket is (3-5 db). Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát (0,5-1 mokkáskanál). Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást: 2 dl tejfölben elkeverünk 1 kanál lisztet csomómentesen. Amikor a krumpli már majdnem megfőtt, a levéből a habaráshoz teszünk egy keveset, összekeverjük, majd a tűzről levett krumplihoz adjuk, az ételt közben folyamatosan kevergetve. Még néhány percig főzzük.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: .Léna., 2011. szept. 19. 15:39
A tejfölös krumpli főzelék elkészítési módja és hozzávalói.