Mandulás rántott hal recept
45 perc
595 kcal
60 dkg mélyhűtött tonhal
1/2 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
3 dkg vaj
1 dl fehérbor
1/2 húsleveskocka
2 dl főzőtejszín
pár csepp citromlé
2 tojás
liszt
15 dkg mandulaforgács
olaj a sütéshez
A Mandulás rántott hal elkészítési módja:
A halat hagyjuk felolvadni. A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk. A vajat felforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Felöntjük a borral és 3 dl vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és időnként megkeverve a felére beforraljuk. Beleöntjük a tejszínt, a petrezselyemmel, sóval, fehérborssal és néhány csepp citromlével ízesítjük. A halat alaposan lecsepegtetjük, és papírtörölközővel leitatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk. A tojást felverjük. A halat megforgatjuk először a lisztben, majd a tojásban végül a mandulaforgácsban (jól az oldalára nyomkodjuk). Teflonserpenyőben 1 cm magasan olajat melegítünk, és a halszeleteket lassú tűzön, nehogy a mandula megégjen, mindkét oldalán szép pirosra sütjük. Papírtörölközőre szedjük, és leitatjuk róla az olajat. Párolt zöldségekkel, és külön csészében a megforrósított mártással kínáljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: .Léna., 2011. szept. 17. 13:49
A mandulás rántott hal elkészítési módja és hozzávalói.