Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével recept
A Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével hozzávalói:hozzávalók 3 főre
sóskához
0,5 kg sóska
3 ek olaj
2-3 szál újhagyma
3-4 ek cukor
só
3-4 dl tej
2 ek tejföl
1 dl tejszín
2 ek liszt
burgonyához
0,5 kg burgonya
só
5 dkg vaj
bundás zsemléhez
3 szikkadt zsemle
4-5 tojás
4 ek tej
só
olaj
A Sóska tört bugonyával, bundás zsemlével elkészítési módja:
Sóska készítése: Több vízben átmossuk a sóskát, majd lecsepegtetjük. Az olajban kicsit megpirítunk 1 ek cukrot, majd hozzáadjuk az összevágott újhagymát. 1-2 percig pirítjuk, és fokozatosan adagoljuk hozzá a sóskaleveleket. Ha összeesett, adunk hozzá 1 kk sót, és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig, időnként megkeverve. Közben a lisztet a tejföllel és pici tejjel csomómentesre keverjük. A sóskát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a habarást, és a többi tejet, majd kevergetve összefőzzük, végül hozzáadjuk a tejszínt. Burgonya készítése: Sós vízben megfőzzűk, majd leszűrjük, összetörjük, és belekeverjük a vajat. Bundás zsemle készítése: Felszeleteljük a zsemlét. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a tejet, a sót. A zsemléket belemártva forró olajban kisütjük.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2011. nov. 15. 19:27
A sóska tört bugonyával, bundás zsemlével elkészítési módja és hozzávalói.