Spenótos galuska, sajtos mártással recept



-liszt
-tojás
-só
-spenót (mirelit)
-20 dkg angolszalonna
-10 dkg natúr sajtkrém
-2 dl tejszín
-vaj
A Spenótos galuska, sajtos mártással elkészítési módja:
Lisztből, tojásból és vízből kemény galuskatésztát keverünk. Hozzá annyi spenótot, hogy szép zöld legyen a massza. majd forró, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és vajban megforgatjuk. Lis olajon az apróra felkockázott angolszalonnát hírtelen megpirítjuk és felengedjük kis vízzel, s így puhára pároljuk. Bele a ,,rúd sajtkrémat", meg a tejszínt és csomómentesen elkeverjük. Ezzel locsoljuk meg a galuskát.
Ha friss a spenótünk akkor felhasználás előtt kis zsiradékon, sóval, megdinszteljük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2007. márc. 10. 08:12
A spenótos galuska, sajtos mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.