Sváb galuska recept
A Sváb galuska hozzávalói:1 kilógramm burgonya
4 tojás
liszt
só
pirospaprika
olaj
zöldségzöldje
A Sváb galuska elkészítési módja:
A burgonyát apró kockára vágjuk, megfőzzük. Amikor már majdnem puha, a tojásokból lisztből sóból nokedlit készítünk. Abba a vízbe szaggatjuk bele amiben a burgonya fő, megvárjuk amíg a tészta megfő, együtt szedjük ki. Olajban zöldségzöldjét kicsit megfonnyasztjuk, dobunk rá egy kiskanál pirospaprikát, és egy kicsit piritjuk. De ne égessük. Ezzel leöntjük a burgonyát a tésztát. Tejföllel tálaljuk.
Ha nincs zöldségzöldje nem gond, én ilyenkor télen kihagyom. Újkrumpliból az igazi, de finom a régiből is. Mi tejföllel esszük, de bármilyen befőtt finom hozzá. Olcsó és finom. Nem találtam megfelelő kategóriát. :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: igynogy, 2007. márc. 6. 11:34
A sváb galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.