Fokhagymás sültzöldségek recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Fokhagymás sültzöldségek hozzávalói:
padlizsán
húsos paprika,
paradicsom
olaj
só
fokhagyma
A Fokhagymás sültzöldségek elkészítési módja:
Az olajba fokhagymát törünk és megsózzuk. A padlizsánt, a húsos paprikát és a paradicsomot is felszeleteljük, és egymás után zsiradék nélkül megsütjük pl. palacsintasütőben. (A padlizsán és a paprika akkor jó, amikor már barnul, a paradicsomszeleteket elég jól átforrósítani.) Amikor az egyes darabok megsültek, a fokhagymás olajba keverjük őket. Nagyon gyorsan elkészíthető nyári zöldségétel, mely az ételtársításra figyelő étkezés (90 napos) mindhárom napjára ajánlható, mivel akár húsokhoz (húsnapra) akár rizshez, főtt krumplihoz (zöldségnapra) vagy sós tésztához - pl. pogácsához, sós kalácshoz, de akár főtt tésztához is - (tésztanapra) kiváló étel. Hidegen és melegen egyaránt jó.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi, 2008. júl. 16. 21:07
A fokhagymás sültzöldségek elkészítési módja és hozzávalói.