Pikáns patiszon recept
A Pikáns patiszon hozzávalói:Hozzávalók:
# 2 nagy patiszon
# 15-20 dkg liszt
# 15-20 dkg durva zsemlemorzsa
# 4 tojás
# 4 dl tejföl (2 pohár)
# 2 evőkanál túró
# 10 dkg kecskesajt
# só
# olaj
A Pikáns patiszon elkészítési módja:
Elkészítés: A patiszont meghámozom, lehetőleg kockára, kisebb falatokra vágom, megsózom. A kis darabokat kettesével megforgatom előbb lisztben, majd a felvert tojásban, végül pedig a morzsában. Az olajat serpenyőben felhevítem, majd kirántom a falatnyi panírozott patiszonokat. Miután az összes kisült, elkészítem a mártást. A tejfölt egy tálba öntöm, hozzáadom a lereszelt sajtot, a villával megtört tehéntúrót és sót. Jól összekeverem. Fél órára hűtőbe teszem, s hagyom összállni. Az idő lejártával jöhet a tálalás. Fagylalkehelybe öntöm a mártást, és egy nagy tányér közepére helyezem. A pohár köré halmozom a kisült-kihűlt patiszonokat, és kész is.
Remek előételnek és vendégváró fogásnak is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2008. júl. 24. 16:32
A pikáns patiszon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.