Spárgakrém leves recept
A Spárgakrém leves hozzávalói:1 cs. spárga
l cs. petrezselyem
3 evőkanál tejföl
1 db húsleves kocka
1 kávéskanál fűszerkeverék
1 késhegynyi őrölt bors
5 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál liszt
só
2 db kockára vágott zsemle kevés olajon megpirítva.
A Spárgakrém leves elkészítési módja:
A spárga legalsó fás részét eltávolítjuk, jól megmossuk, ketté törjük. Azt a felét, amelyiken a fej van, 1,5 cm darabokra vágjuk, 1,5 liter vízben megfőzzük, - beleadva a leveskockát, fűszerkeveréket, borsot. Mikor megfőtt, átszűrjük egy másik lábasba, levében megfőzzük a spárga alsó felét, - közben elkészítjük a rántást a vajjal és liszttel, berántjuk vele a spárgás levest, majd leturmixoljuk. Beleadjuk a szűrőben maradt spárgafejeket, vágott petrezselymet, felfőzzük és elkeverjük a tejföllel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, - a pirított zsemlekockát külön tálban adjuk mellé.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. máj. 14. 11:01
A spárgakrém leves elkészítési módja és hozzávalói.