Kínai Tésztaleves recept
A Kínai Tésztaleves hozzávalói:Egy csirkemell,
Egy kis fej hagyma kockára vágva,
Egy csomag snidling, vagy zöldhagyma zöldje, fölaprítva,
Maréknyi zöldborsó,
Tíz deka gomba, csíkokra vágva,
Egy nagyobb sárgarépa, vékony csíkokra vágva,
Egy gyökér vékony csíkokra vágva,
Két kanál kukoricaliszt,
Két kanál szójaolaj,
Fél kanál koriander és ánizs,
Fél csomag petrezselyem,
Egy adag kínai üvegtészta
A Kínai Tésztaleves elkészítési módja:
Előkészítés: fölszeleteljük, összevagdaljuk a hozzávalókat, az ánizst és a koriandert borsdarálóval ledaráljuk, vagy simán összenyomjuk, egy deci vízben kb. tíz percig főzzük, majd leszűrjük. Főzés: másfél liter vízben feltesszük főni a csirkehúst, répát, gyökeret, hagymát, snidlinget. Beleöntjük a szóját, ha még szükséges, sózzuk. Amikor a hús félig megfőtt, beletesszük a megvágott petrezselymet, borsót, még később az üvegtésztát. Ekkor öntjük bele az ánizs és koriander illatú fűszerlevet is. Amikor csaknem egészen kész, beletesszük a gombát, hogy ne legyen teljesen puhára főtt, némileg ropogós maradjon. A kukoricaliszttel behabarjuk, fölforraljuk. Tálalás előtt kivesszük a levesből a csirkemellet, lefejtjük a csontról és csíkokra vágjuk, majd visszarakjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Judy86, 2011. máj. 12. 17:30
A kínai tésztaleves elkészítési módja és hozzávalói.