Tárkonyos krumpli lebbencs leves recept
20 perc
Kalóriaszegény
A Tárkonyos krumpli lebbencs leves hozzávalói:
2 fej krumpli
1 fej hagyma
3 marék fodros nagykocka
2 teásk
izvarázs
1,5 tk
vegeta
1 tk örölt kömény
kicsi örölt tárkony
kicsi száritott zöldségzöld
2 ev,tejföl
1 kicsi vaj
2 evk
olaj.
A Tárkonyos krumpli lebbencs leves elkészítési módja:
kicsi vaj ( ráma) és 1 evk olajon a negykockát megbarnitom, sürü vevergetés mellett, majd egy tálkába kiszedem a fakanállal, az összevágott apró vöröshagymát megdinsztelem és a maradék 1 evk olajat is hozzáteszem. a kockára vágott vagy ( karikára) krumplit hozzárakom, kicsit együtt is dinsztelem, majd rászórom az izvarázst, és a vegetát, és az örölt köményt, és egy teás kanál piros paprikát is szoktam hozzá tenni, össze keverem, majd 1 lit vizzel felengedem, megkavarom, és amikor elkezd főni, félig takarékra teszem, fedőt rá kicsit nyitva, 10 perc a forrástól, és beleöntöm a megpiritott tésztát, 5 perc igy lassan, majd a tejfölt egy kis levelével összekeverem, hogy ne legyen csomós, ha ez kész beleöntöm a levesbe, és megszorom tárkonnyal kb egy evökanálnyi ( nem puposan) és száritott zöldségzölddel persze többször is megkostolom a levét hogy elég sós... de nekem nem szokott kelleni sózni már, itt ráteszem a fedőt, és 1-2 perc mulva elzárom a tüzhelyt. 20- perc múlva ehető..... nálunk annyira bejött hogy 3 napja ezt főzők mint láttátok kicsi adagot fözök mert 3-an vagyunk és szeretem a frissen főtt hamit... 1-1 adag jut mindenkinek. jó étvégyat kivánok
a krumplis diéta, saját receptje...
egyszerüt kerestem, és találtam
nagyon finom és egészséges.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Mari20, 2011. máj. 3. 11:06
A tárkonyos krumpli lebbencs leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.