Erdélyi rizses hússal töltött zöldpaprika recept
Az Erdélyi rizses hússal töltött zöldpaprika hozzávalói:60 dkg sertéstarja,
1 csokor kapor,
3 evőkanál finomliszt,
5 dl tejföl,
majoránna,
feketebors
só,
1 db tojás,
10 dkg rizs,
pirospaprika,
10 dkg zsír,
10 db kaliforniai paprika,
2 fej vöröshagyma.
Az Erdélyi rizses hússal töltött zöldpaprika elkészítési módja:
A zöldpaprikák magházát eltávolítom, az ereket kiskanállal kikaparom, majd jól megmosom, lecsepegtetem. A finomra vágott hagymát a zsír háromnegyed részében megfonynyasztom, hozzáadom a pirospaprikát. Vízzel feleresztem, megsózom, majd felforralom. A darált húshoz hozzáadom a félig megpárolt rizst, kevés pirított hagymát, sót, majoránnát, borsot és a tojást, majd az egészet összegyúrom. A töltelékkel megtöltöm a zöldpaprikát. Ezután beleteszem a paprikás lébe, és puhára főzöm. Vigyázok, hogy a paprika megtartsa a formáját. Ha megfőttek, az alakját kiszedem, és melegre teszem őket tálalásig. A paprikás levet felforralom, behabarom a liszttel elkevert tejföllel. Jól felforralom, végül hozzáadom a finomra vágott kaprot. Tálaláskor mélytányérba merem a tejfölös-paprikás mártást, beleteszem a töltött paprikát, és a paprikás mártásba tejfölpöttyöket teszek. Köretnek sós burgonyát adok hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. aug. 3. 22:27
Az erdélyi rizses hússal töltött zöldpaprika elkészítési módja és hozzávalói.