Emeletes pulykacombok hagymásburgonya-ágyon recept
Az Emeletes pulykacombok hagymásburgonya-ágyon hozzávalói:2 pulyka felsőcomb,
15 dkg edami sajt,
2 paradicsom,
1 póréhagyma,
3 paradicsompaprika,
szárnyas fűszerkeverék,
húspuhító só,
2 dl vörösbor,
őrölt bors,
3 dl tejföl,
2 sárgarépa,
2 alma,
mustár,
3 gerezd fokhagyma,
2 vöröshagyma,
30 dkg burgonya,
10 dkg étolaj.
Az Emeletes pulykacombok hagymásburgonya-ágyon elkészítési módja:
A húst megmossuk, megtöröljük, és kicsontozzuk úgy, hogy egyben maradjon. Ezt követően a késünkkel vékonyítjuk a húst, lehetőleg egy darabban tartva. Nagyjából akkora szeletet kapunk, mint a tepsink szélessége. A tepsit kizsírozzuk, és kirakjuk a karikákra vágott burgonya felével. A burgonyát meghintjük az ugyancsak karikákra vágott vöröshagymával, majd ráhelyezzük a húspuhító sóval, zúzott fokhagymával, borssal és mustárral ízesített húsokat. A szeletekre vágott sárgarépával folytatjuk az építkezést. Ezt a réteget is sózzuk és borsozzuk, majd rálocsoljuk a bort. Megöntözzük a tejföl felével, és beborítjuk a szeletelt almával, a paprikával, a póréhagymával meg a héjától megfosztott, karikákra vágott paradicsommal. Megszórjuk egy kevés ételízesítővel, és betakarjuk a félretett burgonyakarikákkal. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, meglocsoljuk a maradék tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Egy kevés vizet öntünk alá, fóliával betakarjuk, és 180-200 fokos sütőben megsütjük. Amikor a hús és a krumpli is megpuhult, levesszük a fóliát, és a tetejét rózsaszínűre pirítjuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, és kockákra szeletelve kínáljuk. Párolt rizs vagy burgonyapüré, valamint nyáron hideg kompót, télen befőtt illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. aug. 1. 19:09
Az emeletes pulykacombok hagymásburgonya-ágyon elkészítési módja és hozzávalói.