Könnyű, ízletes túrós pogácsa recept
A Könnyű, ízletes túrós pogácsa hozzávalói:A tésztához:
500 g búzaliszt (BL55)
500 g túró (félzsíros)
500 g vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztő (friss, 7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)
20 g só
A kenéshez:
tojás
A Könnyű, ízletes túrós pogácsa elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét. A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 3. pontban foglaltakat. Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérőjű - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, tojással kenjük meg. 10 perc pihentetés után sütőbe tesszük. Az előmelegített 200 C-os sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük őket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2012. nov. 27. 20:09
A könnyű, ízletes túrós pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.