Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Jóllakott hókifli gesztenye bendővel recept

Jóllakott hókifli gesztenye bendővel recept

A Jóllakott hókifli gesztenye bendővel hozzávalói:
A tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg Rama margarin (vagy 12 dkg zsír)
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
A gesztenyés töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza
rum (vagy rumaroma)
porcukor


A Jóllakott hókifli gesztenye bendővel elkészítési módja:
A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenni, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a diót és a reszelt citromhéjat. Ezután jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kissé felvert tojást és tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (kicsit lágyabb tésztát kapunk). A tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük 30 percre pihentetni. A gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk (vagy reszelőn lereszeljük), majd ízlés szerint porcukorral és rummal ízesítjük. Vigyázzunk, nehogy túl lágy legyen a töltelék. A hűtőből kivett tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd kb. 8 cm-es köröket szaggatunk (én pogácsaszaggatóval szúrtam ki a köröket). Ezután mindegyik tésztára kb. 1 mokkáskanál tölteléket teszünk, majd szorosan feltekerjük. Végül sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a megtöltött kifliket, előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 15-20 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve a forró kifliket vaníliás cukorral összekevert porcukorban alaposan meghempergetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A jóllakott hókifli gesztenye bendővel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook