Mézes-diós csók recept
A Mézes-diós csók hozzávalói:35 dkg liszt
20 dkg porcukor
10 dkg Rama margarin
4 dkg dió
fél evőkanál szódabikarbóna
2 tojás
2 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
A Mézes-diós csók elkészítési módja:
A lisztet és a porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk. A mézet hidegen mérjük ki egy pici edénybe, csak ezután olvasztjuk meg, hozzáadjuk a többi belevalót is, összegyúrjuk. Pici, diónyi gömböket formázunk, fél dióval díszítjük. Sütőpapíron, kb. 150 fokon aranybarnára sütjük.
Régi recept, mindig megsütöm karácsonyra. Jól záródó dobozban pár hétig is eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. nov. 29. 22:36
A mézes-diós csók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.