Zöldborsós-mandulás rizs recept
A Zöldborsós-mandulás rizs hozzávalói:1 pohár (250 ml) rizs
só
4 zöld kardamomhüvely
2 pohár víz
1/4 tk kurkuma
3 ek ghí/olaj
egy 4 cm-es fahéjrúd
6 egész szegfűszeg
1/3 pohár mandulaforgács
1 pohár zöldborsó
A Zöldborsós-mandulás rizs elkészítési módja:
A kardamomhüvelyeket enyhén szétmorzsoljuk. Egy lábasban felmelegítjük a ghít, belerakjuk a fahéjrudat, szegfűszeget, kardamomt, mandulát. Addig pirítjuk, míg a mandula halvány aranybarna lesz. Hozzáadjuk a rizst, üvegesre pirítjuk, felöntjük forró vizzel. Fűszerezzük, belerakjuk a zöldborsót, megkeverjük. Fedő alatt pároljuk. Forrón tálaljuk.
Mivel a kardamom illata, íze citromhéjra és eukaliptuszra hasonlít, ezért kiváltható vele (arra az esetre, ha beszerezhetetlen).
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. nov. 28. 22:31
A zöldborsós-mandulás rizs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.