Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Illatos krumplisaláta recept

Illatos krumplisaláta recept

Az Illatos krumplisaláta hozzávalói:
½ kiló kiflikrumpli
½ zeller
1 fej lilahagyma
1 piros héjú alma

Az öntethez:
ecet, só, cukor víz
koriandermag


Az Illatos krumplisaláta elkészítési módja:
Héjában megfőzzük a krumplit és meghámozva egy külön lábosban a zellert. Ha kihűltek, akkor vékonyan felcikkezzük a zellert, illetve héjatlanítás után felkarikázzuk a krumplit. Szintén vékony karikákra vágjuk a lilahagymát, és vékony cikkekre az almát, amit most kivételesen nem hámozunk meg. Egy jénai tál aljára leterítünk egy sor krumplit, rá az újhagymát, a zellert, és az almát. Addig rétegezzük, amíg van a hozzávalókból, a tetejére krumpliréteg kerüljön, esetleg csinosításnak egy pár karika lilahagyma. A hagyományos módon elkészítjük a sóból, a cukorból, az ecetből és a vízből ízlés szerint a salátaöntetet. Egy vastag szalvétát összehajtunk, a közepére helyezünk egy teáskanálnyi koriandermagot. A szalvétát szépen visszahajtjuk, és egy vastag kés nyelével, vagy húsklopfolóval egy deszkán addig ütjük, amíg kissé szét nem törnek a magok. Ha van fűszermalmunk, akkor ezt egyszerűbben megoldhatjuk. A koriandermagot is a salátaléhez adjuk, és ráöntjük a rétegezett zöldségekre.

Kicsit behűtjük.

Önmagában is jó, de ajánlom virsli, fasírt, rántotthús mellé is.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az illatos krumplisaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook